1975209_1166338600061383_2835605540641762330_nUdruženje građana Nešto Više, u suradnji s Ministarstvom poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Hercegbosanske županije i Udrugom poljoprivrednih proizvođača “Stolisnik”, Livno organiziralo je u subotu, 19. prosinca 2015. godine u Hotel Park u Livnu, stručno predavanje o temi “Poljoprivredna proizvodnja u zaštićenim prostorima” kojeg je predvodio Dr. Omer Kurtović, direktor Federalnog zavoda za poljoprivredu Sarajevo i stručnjak za povrtlarstvo i proizvodnju u zaštićenim prostorima.

Dr. Kurtović je nazočnima u nešto više od tri sata prezentirao najvažnije detalje o uzgoju povrća u zaštićenim prostorima, uključujući pozicioniranje i postavljanje plastenika, najčešće greške koje treba izbjeći, tehnologiju uzgoja pojedinih kultura (odabir sadnog materijala, način sadnje i uzgoja, specifičnosti u uzgoju određenih kultura, prehrana i zaštita, prepoznavanje bolesti i štetnika, način borbe protiv štetnika, važnost temperature i relativne vlažnosti zraka, plodored, itd.).

Nazočni su sudjelovali u vrlo interesantnom i interaktivnom druženju, što je pokazao i veliki broj pitanja koje su imali za Dr. Kurtovića u završnom dijelu predavanja.

UG Nešto Više želi naročito pohvaliti mladu Udrugu Stolisnik iz Livna, koja proaktivno pokušava ponuditi sadržaje za poljoprivrednike i one koji to namjeravaju postati iz ove regije, osiguravajući im nove prilike za učenje i napredak.

Aktivnost se provodi u okviru projekta Podrška razvoju poljoprivrede u Hercegovini, kojeg implementira UG Nešto Više, a podržava Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID).