U Mostaru je 16. srpnja 2019. godine održana XVI. redovita godišnja Skupština Jadransko Jonske Euroregije na kojoj su uz 28 regija članica sudjelovali i predstavnici Hercegbosanske županije.Uz razmatranje standardnih tema oko izvještavanja i planova Euroregije za slijedeće razdoblje predstavljene su i dvije nove inicijative za suradnju na Mediteranu.

Riječ je o Savezu Mediteranske suradnje kojoj je cilj zajedničko rješavanje izazova i integriranje strategija za bolju i održiviju budućnost ne samo primorskih regija nego i zaleđa Mediterana. Ratificirana je i Atenska Deklaracija za zajedničku održivu turističku zajednicu i promociju prostora kroz postojeće i nove projekte.

Uz Skupštinu održan je i dvodnevni trening u sklopu projekta AI NURECC koji provodi Jadransko Jonska Euroregija, a cilj je promocija EU programa i fondova na temu lokalnog razvoja.

Predstavljen je pristup vođen zajednicom kao alat za razvoj glavnih stupova Strategije Jadransko Jonske regije poznatije kao EUSAIR.

Više informacija o aktivnostima i projektima Jadransko Jonske Euroregije možete naći na službenoj stranici : www.adriaticionianeuroregion.eu