Danas je u zgradi Vlade Hercegbosanske županije održana prva sjednica  Županijskog stožera civilne zaštite na kojoj se govorilo o trenutnoj epidemiološkoj situaciji u Hercegbosanskoj županiji. Sastanku su nazočili predsjednik Vlade, Ivan Vukadin ujedno i zapovjednik stožera, direktor Uprave civilne zaštite Hercegbosanske županije i načelnik stožera, Željko Marijan, članovi stožera ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva, Božo Perić, ministar rada, zdravstva, socijalne skrbi i prognanih, Momčilo Bajić, ministar MUP-a Mario Lovrić, ministar graditeljstva, obnove, prostornog uređenja i zaštite okoliša, Hikmet Hodžić, načelnici sektora Uprave civilne zaštite, Diana Čačija i Marino Vidović te tajnik Crvenog križa Hercegbosanske županije, Miroslav Lovrić.

Ministar rada, zdravstva, socijalne skrbi i prognanih, Momčilo Bajić nazočnima je iznio podatke koji govore da su na današnji dan, 22. ožujka 2021. godine, na području Hercegbosanske županije trenutno aktivna 153 slučaja zaraze koronavirusom. Od toga broja, 24  pacijenta se nalaze na bolničkom liječenju u Županijskoj bolnici u Livnu s težom kliničkom slikom, dok su dva pacijenta na bolničkom liječenju u Mostaru. Za usporedbu, u razdoblju najvećeg broja zaraženih kada je u Hercegbosanskoj županiji bilo 800 aktivnih slučajeva pozitivnih na COVID-19, 10-ak ih je bilo na bolničkom liječenju, što govori o sve težim kliničkim slikama novozaraženih.

Članovi stožera su zaključili da je trenutna epidemiološka situacija u županiji ozbiljna i pozivaju građane na odgovorno ponašanje te pridržavanje preporuka i naredbi izdati od strane nadležnih institucija kako bi se suzbilo daljnje širenje koronavirusa.