(+387) 034 / 203-708   |    (+387) 034 / 200-902   |    info@vladahbz.com

Održan sastanak s gospodarstvenicima Hercegbosanske županije

Predstavnici gospodarstvenika s područja Hercegbosanske županije upoznali su danas predsjednika Vlade HBŽ Ivana Jozića i ministra gospodarstva u Vladi HBŽ Miloša Bauka, s aktualnom  situacijom u kojoj su se našli privatni gospodarski subjekti, poduzetnici i obrtnici, a koju temeljem određenih pokazatelja bilježe od početka proglašenja stanja nesreće uzrokovane opasnošću od pojave korona virusa na području Hercegbosanske županije.

Ministarstvo gospodarstva Hercegbosanske županije u suradnji s nadležnim tijelima u narednim danima prikupit će sve relevantne podatke, kako bi se u koordinaciji s gospodarstvenicima što skorije predložili konkretni koraci. Rebalans proračuna prioritet je u vremenu koje je pred nama, kako bi se bez odlaganja donijele pripadajuće mjere za očuvanje radnih mjesta uz održavanje svih gospodarskih procesa. Nužnost je i aktivno uključivanje svih razina vlasti u rješavanju ove problematike, koja osim velikog rizika za gospodarstvenike neizravno utječe i na sve segmente našega društva, zaključak je nazočnih sudionika sastanka.

Očuvanje gospodarstva kako bi se izbjegle neželjene posljedice negativnih trendova u našem okruženju, prvenstveno otpuštanje i smanjenje broja zaposlenika u realnom sektoru, nužan je korak kojemu će Vlada Hercegbosanske županije biti usmjerena kako bi se što bezbolnije prevladale poteškoće uzrokovane korona virusom, te u vremenu nakon završetka pandemije nastojala dostići zadovoljavajuća razina gospodarskih aktivnosti.

About Author

Connect with Me: