IMG_9096U organizaciji Ministarstva rada, zdravstva, socijalne skrbi i prognanih i Zavoda za upošljavanje Hercegbosanske županije jučer je u velikoj sali zgrade Vlade u Livnu organiziran Okrugli stol o temi „Zapošljavanje osoba s invaliditetom“.

Sastanku su nazočili predstavnici Ministarstva rada, zdravstva, socijalne skrbi i prognanih, Zavoda za upošljavanje, Koalicije osoba s invaliditetom, predstavnici centara za socijalni rad Hercegbosanske županije, te predstavnici Fonda za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom Federacije Bosne i Hercegovine.

Predstavnici Fonda za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom Federacije Bosne i Hercegovine iz Sarajeva, Vinko Jelinić i Nejra Šabić održali su prezentaciju svoga rada, te upoznali nazočne s obvezama i pravima definiranim Zakonom o profesionalnoj rehabilitaciji i zapošljavanju osoba s invaliditetom.

Također, bilo je govora o obvezama i koristima poslodavaca, uvjetima zapošljavanja osoba s invaliditetom i uplatama posebnih doprinosa, kao i o mogućnostima u pogledu zapošljavanja osoba s invaliditetom i profesionalne rehabilitacije istih.IMG_9098

Za vrijeme Okruglog stola rečeno je kako su već neki pojedinci iz udruga s područja Hercegbosanske županije koristili sredstva Fonda za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom F BiH.

Posebice je naglašena potreba da se o ovome podrobnije i sveobuhvatnije informiraju ciljane skupine i poslodavci.
Kako bi se postigla što kvalitetnija informiranost planirano je organiziranje Javne tribine na kojoj bi sudjelovali svi na koje se odnosi ova oblast.

Naročito se to odnosi na poslodavce s područja Hercegbosanske županije, jer i oni nemaju potrebite informacije o pogodnostima koje ime pruža zapošljavanje osoba s invaliditetom.
Sudionici Okruglog stola podsjetili su da je Javni poziv za dodjelu novčanog poticaja u 2016. godini za novo zapošljavanje osoba sa invaliditetom otvoren do 11. svibnja 2016. godine.

Detaljnije informacije o Javnom pozivu možete pogledati na https://fond.ba/