ČIMG_8182etvrti i posljednji Okrugli stol u okviru 18-stomjesečnog Projekta „Od obećane demokracije do odgovorne vlasti“, kojega kojeg Radio „Studio N“ provodi  uz potporu Američkog veleposlanstva u BiH, održan je danas, 30. listopada 2015. godine u PTC Forum u Livnu.

Gospodarstvenici, odnosno obrtnici s izabranim dužnosnicima bila je tema današnjeg Okruglog stola, koji je, kao i svaki do sada, bio otvoren za javnost.

U ime Ministarstva gospodarstva Hercegbosanske županije ovome Okruglom stolu nazočio je Mate Šiško, pomoćnik ministra za industriju, energetiku i rudarstvo, te gospodarstvenici i obrtnici s područja županije. Isto tako nazočili su i predstavnici komora, asocijacija i udruženja. Između ostalih nazočio je i Ivo Ćavar, predsjednik Gospodarske komore Hercegbosanske županije,  Stipan Perić, predsjednik obrtničke komore Hercegbosanske županije, Slava Jukić, direktorica Turističke zajednice Hercegbosanske županije, Emil Pranjić, predsjednik udruge gospodarstvenika i poljoprivrednih proizvođača i predstavnici drugih udruga i udruženja, kao i svi građani zainteresiraIMG_8183ni za ovu temu.

Ideja je bila da se u izravnoj komunikaciji osigura dijalog s ciljem aktualiziranja razgovora o poticajima, olakšicama, subvencijama i razvojnim programima ovih dviju strana, te da se  preciziraju zahtjevi, inicijative i okvirni rokovi za realizaciju onoga oko čega se obje strane u
suglase.

Gospodarstvenici su iznosili probleme i prepreke s kojima se susreću u svakodnevnom svome radu