U zgradi Vlade Hercegbosanske županije danas su predstavnici firme Urbas Josef Urbas, Jasmin Purišević i Josip Tomić održali prezentaciju proizvodnje toplotne energije iz obnovljivih izvora.

Prezentaciji su prisustvovali predsjednik Vlade Hercegbosanske županije Branko Ivković sa suradnicima, ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Ilija Šljivić, ministrica gospodarstva Anka Papak – Dodig i direktor ŠGD Hercegbosanske šume Draško Brnić sa suradnicima.

Predstavnici Urbasa prisutne su upoznali sa postojanjem firme osnovane 1929. godine u obiteljskom vlasništvu koja upošljava 350 djelatnika, te sa 25 godina dugom tradicijom rada, u kojoj se između ostalog odvija proizvodnja postrojenja za toplotnu energiju.

Cilj upriličenog sastanka bio je upoznati izlagače sa stanjem u Hercegbosanskoj županije kad je riječ o sirovini, te dostupnosti iste. Dogovoreno je  da će se za idući susret izraditi studija ekonomske opravdanosti ulaganja na području Hercegbosanske županije za koju predstavnici Urbasa misle kako postoji potencijal. 

Prema riječima predsjednika Vlade Hercegbosanske  županje današnje izlaganje dobro će doći za daljnje poteze Vlade jer se trenutno radi na izradi strategije razvoja Županije i prostornog plana Županije i općina. Prvi korak u daljnjem radu Vlade kao inicijatora bio bi usklađivanje interesa razine županije sa lokalnim zajednicama.

Izraženo je obostrano zadovoljstvo održanom prezentacijom u nadi kako današnji sastanak nije završetak nego početak suradnje Vlade i firme Urbas.