samozaposljavanje_zaposljavanje_oblast_poljoprivredeVlada Hercegbosanske županije obavještava poljoprivredne proizvođače i sve zainteresirane da je Federalno ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva u suradnji sa Federalnim zavodom za zapošljavanje donijelo Program sufinanciranja samozapošljavanja i zapošljavanja u oblasti poljoprivrede.

Realizacija Programa provodit će se zajedno sa županijskim službama za zapošljavanje. Cilj Programa je omogućiti poticaj za osobe sa evidencije nezaposlenih u Federaciji BiH radi samozapošljavanja i zapošljavanja u novo registriranim i već postojećim poslovnim subjektima (obrtima) u oblasti poljoprivrede.

Korisnici  sredstava mogu biti osobe prijavljene na evidenciju nezaposlenih u Federaciji BiH, te u registar poljoprivrednih gazdinstava i registar klijenata, bez obzira na stupanj obrazovanja i dob, a koja će po odobravanju sredstava registrirati i održati registriranom poljoprivrednu djelatnost u trajanju od najmanje 36 mjeseci i/ili koje će se zaposliti u novoregistriranim ili već postojećim poljoprivrednim obrtima. Javni poziv ostaje otvoren do utroška sredstava, tj. do potpisivanja ugovora u vrijednosti raspoloživih sredstava.

Fizičke osobe se prijavljuju za sudjelovanje u Programu putem web stranice Zavoda www.fzzz.ba, te u elektronski obrazac prijave unosi osobne podatke i podatke o poslovnoj ideji koju namjerava realizirati, te eventualno podatke o osobama koje želi zaposliti.

Zavod/Ministarstvo danas je objavilo Javni poziv za sudjelovanje u Programu putem sredstava javnog informiranja i internet stranica: www.fzzz.ba i www.fmpvs.gov.ba, gdje se mogu naći sve ostale informacije o tome tko može i na koji način sudjelovati u Programu.

Zainteresirani s područja Hercegbosanske županije dodatne informacije mogu tražiti i na brojeve telefona u Županijskom ministarstvu poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva na 034/200-364, kontakt osoba Ankica Čečura; u Uredu predsjednika Vlade, na 034/200-161, kontakt osoba Ivana Mišković i u Županijskom zavodu za zapošljavanje u Livnu.

Javni poziv za samozapošljavanje u oblasti poljoprivrede možete preuzeti OVDJE.

Javni poziv za zapošljavanje u oblasti poljoprivrede možete preuzeti OVDJE.