Ministarstvo graditeljstva, obnove i prostornog uređenja i Ministarstvo znanosti, prosvjete, kulture i športa u povodu proslave svjetskog dana okoliša organizirali su danas u OŠ „Ivana Gorana Kovačića“ svečanu proslavu svjetskog dana okoliša u sklopu kojeg su dodijeljene i nagrade najuspješnijim radovima o temi zaštite okoliša.

Ove godine uručeno je 30 pojedinačnih i pet grupnih nagrada učenicima osnovnih škola s područja županije. Nastavnike i učenike pozdravio je ministar graditeljstva, obnove i prostornog uređenja Hikmet Hodžić. U svom obraćanju učenicima i nastavnicima ministar Hodžić se zahvalio nastavničkom kadru na obrazovanju mladih o temi ekologije. Naglasio je da je ekološko educiranje važno za razvoj i produbljivanje ekološke svijesti mladih, te da će ministarstvo uvijek nastojati poduprijeti aktivnosti koje imaju za cilj zaštitu okoliša.

Svečanosti su nazočili i predstavnici Razvojnog programa UN (UNDP), koji su ujedno bili i sponzori natjecanja, te Mladen Đapić stručni suradnik za kulturu i šport.