Jučer je u povodu 3. prosinca, Međunarodnog dana osoba s invaliditetom, Federalno ministarstvo rada i socijalne politike, u suradnji s organizacijama osoba s invaliditetom Federacije Bosne i Hercegovine, organiziralo šetnju kroz Sarajevo pod nazivom „Pokušaj biti ja“.
Federalni ministar rada i socijalne politike, Vjekoslav Čamber, s drugim kolegama i osobama s invaliditetom prošao je kroz grad u invalidskim kolicima, te tom gestom izrazio solidarnost prema osobama s invaliditetom.
Nakon toga organiziran je prijem za osobe s invaliditetom te organizacije civilnog društva koje pružaju potporu i zagovaraju prava osoba s invaliditetom.

Posebna zahvalnost od strane Federalnog ministra Vjekoslava Čambera upućena je predstavnicima Hercegbosanske županije jer su se u velikom broju odazvali ovom događaju.
Milan Mihaljević, pomoćnik ministra za socijalnu skrb, ovom događaju nazočno je kao izaslanik resornog ministarstva Hercegbosanske županije, a koaliciju udruga iz Hercegbosanske županije predvodili su: Udruga paraplegičara i oboljelih od dječje paralize na čelu s predsjednicom udruge Šemsijom Đeladini, udruge roditelja djece s posebnim potrebama (Livno, Tomislavgrad, Drvar i Kupres), te Udruga slijepih i slabovidnih osoba Hercegbosanske županije.

Osnovni cilj ovog praznika je poboljšanje kvalitete života osoba s invaliditetom kroz poticanje međusobne suradnje i stvaranje partnerstva među postojećim udruženjima osoba s invaliditetom, te na taj način ublažiti posljedice socijalne isključenosti, kao i senzibilizacija javnosti na prisutnost osoba s invaliditetom u zajednici i probleme s kojima se svakodnevno susreću.

Ministar rada, zdravstva, socijalne skrbi i prognanih Hercegbosanske županije dr. Darko Horvat istaknu je da je dosadašnja suradnja s udrugama iz naše županije uvijek bila na zavidnom nivou, te da će ministarstvo i dalje podupirati i pružati potporu u njihovim projektima, kako u tehničkom tako i u financijskom smislu.