Udruga žena oboljelih od raka dojke „Bistrica“ danas je tradicionalno na središnjem gradskom trgu u Livnu obilježila Dan roze vrpce.

U sklopu projekta prevencije i ranog otkrivanja karcinoma dojke ova udruga organizirala je akciju u kojoj su podijeljene brošure s ciljem podizanja svijesti građana o važnosti prevencije u borbi protiv karcinoma dojke, te o potrebi redovitih mamografskih pregleda.

Današnju akciju podržao je ministar rada, zdravstva, socijalne skrbi i prognanih Hercegbosanske županije dr. Darko Horvat koji je tim povodom izjavio sljedeće:
„Projektom ranog otkrivanja karcinoma dojke, kao i svih neoplazmi, odnosno malignih oboljenja, ovakav vid udruga daju izraženu komparativnu podršku pacijentima uz cjelokupni sistem zdravstvene zaštite u smislu javnih druženja, savjetovanja kao i tribina kojima pomažu kako u socijalnom tako i u savjetodavnom i edukativnom smislu. Ministarstvo u svome radu posvećuje posebnu brigu i daje prednost prevenciji ovakvih oblika oboljenja, koja su u domeni redovitih specijalističkih pregleda“.