Iznenađen izjavom ministra prosvjete i kulture RS-a, Dane Maleševića, danoj SRNI, 21. listopada 2015. godine o uvođenju u narednom razdoblju dopunske nastave srpskog jezika u OŠ Glamoč, ministar znanosti, prosvjete, kulture i športa Hercegbosanske županije, Petar Galić tim povodom želi informirati javnost da postoje zahtjevi roditelja djece srpske nacionalnosti iz mjeseca lipnja ove godine, kao i inicijativa Općinskog vijeća Glamoč iz 2014. godine za uvođenje srpskog jezika za djecu srpske nacionalnosti u OŠ Glamoč.

Radi istinitog informiranja javnosti, resorno Ministarstvo Hercegbosanske županije naglašava da nikakva odluka o pitanju uvođenja nastave na srpskom jeziku u OŠ Glamoč nije donesena. Ministarstvo podsjeća javnost da je obrazovanje,sukladno Ustavu FBiH u isključivoj nadležnosti Županija,te smatra da je nedopustivo miješanje bilo koga u izričite ustavne nadležnosti Hercegbosanske županije.

Ovim putem želimo podsjetiti ministra Maleševića kako ima dovoljan broj neriješenih zahtjeva za uvođenje materinjeg jezika i nacionalne skupine predmeta za djecu povratnike u entitetu kojeg predstavlja, te ga ovim putem javno pozivam da riješi pitanje uporabe hrvatskog jezika i nacionalne skupine predmeta u školama u Republici Srpskoj, na način na koji je to urađeno za djecu srpske nacionalnosti u Bosanskom Grahovu i Drvaru davne 2002./2003. godine.

Također naglašavamo da nećemo dopustiti nikome bilo kakvo miješanje u ustavne nadležnosti Hercegbosanske Županije, ističe se u reagiranju ministra znanosti, prosvjete, kulture i športa Hercegbosanske županije, Petra Galića dostavljenog Službi za odnose s javnošću Vlade Hercegbosanske županije na izjavu ministra prosvjete i kulture Republike Srpske, Dane Maleševića od 21. listopada 2015.godine danoj SRNI o uvođenju u narednom razdoblju dopunske nastave srpskog jezika u osnovnoj školi Glamoč.