Govoreći o prioritetima Vlade Hercegbosanske županije za ovu godinu predsjednik Vlade dr.Rimac je istaknuo da će i u ovoj godini prioritet biti financijska stabilizacija Proračuna, odnosno nastavak pozitivnog trenda. Rimac je dodao da se kroz mjere štednje uspjela očuvati i financijska stabilnost, iako je globalna kriza zahvatila i Hercegbosansku županiji. Plaće korisnika proračuna u 2010. godini najvjerojatnije neće biti smanjene i ostat će na razini plaća iz prošle godine.
“Planiramo u ovoj godini i raspisivanje natječaja za visokoobrazovane mlade ljudi, kao što smo radili i do sada. Cilj nam je zadržati obrazovane mlade na ovim prostorima. Uvijek sam naglašavao i sada također ističem da će ova vlada raditi i dalje na jačanju zdravstvene zaštite. Tako će se u ovoj godini sigurno kupiti dva stana za liječnike specijaliste, a moram reći da sam zadovoljan jer se priličan broj mladih liječnika vraća u Livno“- kazao je dr. Rimac.

Dr. Rimac je dodao da će se kroz zakonsku regulativu nastojati stvarati pozitivno ozračje za ulaganje na ovim prostorima, osobito za iskorištavanje vjetropotencijala.