Jučer je u prostorijama Ministarstva znanosti, prosvjete, kulture i športa Hercegbosanske županije održan radni sastanak resorne ministrice, Gordane Nakić s voditeljem IT centra Sveučilišta u Mostaru, doc. dr. Tomislavom Volarićem. Sastanku su nazočili Franjo Vučić, član SUMIT-a, i Tin Brdar županijski SUMIT koordinator.

Razgovaralo se o započetom procesu digitalizacije i informatizacije škola u Hercegbosanskoj županiji, kao i o planovima za buduću suradnju. Kako bi škole u Hercegbosanskoj županiji išle u korak s vremenom potrebno je proces informatizacije i digitalizacije nastaviti u punom opsegu kao je i definirano Sporazumom između Hercegbosanske županije i Sveučilišta. Sugovornici su se složili da je tehnologija nezaobilazna pomoć u obrazovnom sustavu.

„Adekvatno opremljene učionice, kompetentni nastavnici, razvijanje digitalnih obrazovnih sadržaja i nastava usmjerena na učenike je naš cilj. U suradnji sa SUM-om moguće je ostvariti neke od tih ciljeva, a e-dnevnik je idući zajednički projekt. E-dnevnik zadovoljio bi potrebe roditelja i omogućio im pristup svim potrebnim informacijama u bilo koje vrijeme. Nastavnicima bi omogućio jednostavnije vođenje nastavne evidencije i statističke obrade podataka, a učenicima olakšao praćenje obveza i uvida u trenutni uspjeh te bi početkom lipnja trebali krenuti u ovaj projekt“, kazala je ministrica Nakić.

Početkom lipnja izvršit će se pripreme za implementaciju ovog projekta u školama u kojima postoje potrebni tehnički uvjeti, a sama implementacija će krenuti početkom školske 2021/2022 godine.

Na sastanku je dogovoren i posjet ministrice Gordane Nakić Centru za informacijske tehnologije Sveučilišta u Mostaru u narednom periodu, dok je doc. dr. Tomislav Volarić pohvalio suradnju s Ministarstvom te najavio radionice za uvođenje e-dnevnika u Hercegbosanskoj županiji.