U Srednjoj strukovnoj školi „Silvije Strahimir Kranjčević“ u Livnu, 10. svibnja 2014. godine s početkom u 11 sati, održati će se VI. Festival rada srednjih tehničkih i strukovnih škola Bosne i Hercegovine – Livno 2014.

Organizator i domaćin manifestacije je SSS Silvija Strahimira Kranjčevića Livno, a generalni pokrovitelj događaja Ministarstvo znanosti, prosvjete, kulture i športa Hercegbosanske županije.

Ovaj Festival je jedno od najvećih i najmasovnijih okupljanja srednjoškolaca u državi i prema najavama organizatora Livno će ovom prilikom ugostiti preko 1500 učenika iz 66 strukovnih škola iz cijele Bosne i Hercegovine.

Ideja i cilj ovoga Festivala je da profesori i učenici srednjih tehničkih i strukovnih škola predstave svoja zanimanja, prezentiraju svoje radove i vještine iz više različiti oblasti te kroz razna stručna natjecanja pokušaju ostvariti što bolje rezultate. Prilika je ovo da se kroz druženje steknu nova prijateljstva, razmjene mišljena i iskustva, a domaćinima da svojim gostoprimstvom pokažu da je Livno spremno za organiziranje ovako velike i značajne manifestacija
.
Prema riječima ravnatelja SSŠ „Silvije Strahimir Kranjčević“ prof. Saše Grabovca, natjecanja će biti organizirana u prostorijama škole i kod drugih privatnih subjekata u gradu pa ravnatelj ovom prilikom želi izraziti zahvalnost svima onima koji će u svrhu organiziranja ovoga Festivala ustupiti svoje radne prostorije.

Festival rada srednjih tehničkih i strukovnih škola Bosne i Hercegovine – Livno 2014 otvoriti će ministar znanosti, prosvjete, kulture i športa Hercegbosanske županije Petar Galić, a zatvaranje je najavljeno oko 18 sati istoga dana dodjelom diploma i priznanja.