Prema podacima operativnog centra Uprave za civilnu zaštitu Hercegbosanske županije na području Hercegbosanske županije tijekom proteklog vikenda izbilo je nekoliko prostornih požara. Jedan požar izbio je na području planine Tušnica na prostoru Jelovače.

Požar je izbio na nepristupačnom prostoru na samom vrhu planine na nadmorskoj visini 1500 metara gdje je zahvatio nisko raslinje i travu u dužini od 7 do 8 km. Požar su gasili pripadnici Vatrogasnog društva Tomislavgrad, djelatnici Šumarije i članovi lovačke udruge. Na području Tomislavgrada zabilježen je i požar u Mesihovini u Studenim vrilima. Intervencijom mještana i vatrogasaca požar je lokaliziran.

Tijekom vikenda evidentiran je jedan požar na području općine Bosansko Grahovo. Požar je izbio s desne strane prometnice Bosansko Grahovo – Drvar u blizini sela Radlovići, ispod planine Jadovnik. Gašenje požara je također otežano zbog miniranog prostora. U gašenju požara sudjelovali su mještani i djelatnici Šumarije a zahvaljujući kiši intenzitet požara je umanjen.

Zabilježena su još dva požara na području općine Livno na prostoru Korićine i kod mjesta Potok. Intervencijom Dragovoljnog vatrogasnog društva Livno požari su ugašeni.