Ministrica znanosti, prosvjete, kulture i športa Gordana Cikojević potpisala je danas u zgradi Vlade izmjene i dopune (aneks) Kolektivnog ugovora za djelatnost osnovnog obrazovanja u Hercegbosanskoj županiji s predsjednikom Samostalnog sindikata osnovnog obrazovanja i odgoja BiH – Kantonalni odbor Kantona 10 Ivanom Skočibušićem. Potpisani ugovor rezultat je kontinuiranih pregovora koje je pregovarački tim Vlade Hercegbosanske županije vodio s predstavnicima sindikata osnovnog obrazovanja.

Ministrica Cikojević je izjavila da su pregovori bili konkretni, te je izrazila zadovoljstvo što su uspješno završeni.

“Danas s ponosom mogu reći da su pregovori tekli korektno. Uspjeli smo se dogovoriti i danas imamo ovaj dokument pred sobom. Ovaj dokument predstavlja jedan iskorak i završetak u mandatu ove vlade vrlo uspješne suradnje sa sindikatom osnovnog obrazovanja”-kazala je ministrica Cikojević.

Ministrica je pojasnila da je izmjenama i dopunama Kolektivnog ugovora regulirana isplata jubilarnih naknada, otpremnina i troškova prijevoza sukladno Zakonu o porezu na dohodak i Zakonu o načinu ostvarivanje ušteda u Hercegbosanskoj županiji. Zadovoljstvo potpisanim ugovorom u ime sindikata izrazio je i predsjednik Samostalnog sindikata osnovnog obrazovanja i odgoja BiH -Kantonalni odbor Kanton 10 Ivan Skočibušić. Potpisivanju Kolektivnog ugovora nazočio je i predsjednik Vlade Hercegbosanske županije dr. Nediljko Rimac i ministar financija Ante Krajina.