Danas je u zgradi Vlade ministar dr. Darko Horvat održao sastanak s predstavnicima tvrtke Medinf iz Mostara koja se bavi medicinskom informatikom, (Partner tvrtke Dedalus SpA (Italy) – The Italian Leader in Software for Healthcare) koji su predstavili projekt „Balkanski zdravstveni elektronski karton“ s kojim će aplicirati na drugi poziv IPA Adriatic Cross-border Cooperation Programme 2007–2013. Voditelj ovog projekta je Regija Abruzzo, a partneri projekta su Bosna i Hercegovina i Albanija. Za partnere iz Bosne i Hercegovine su izabrane tri Županije i to Hercegovačko – Neretvanska, Zapadno – Hercegovačka i Hercegbosanska, a partneri sa albanske strane su Ministarstvo zdravsta i Katolički medicinski fakultet.
Cilj projekta je prije svega umrežavanje zdravstvenog sustava,  analiza podataka o pacijentu u realnom vremenu te poboljšanje razine standarda i socijalne skrbi. Ministar dr. Darko Horvat je rekao da je dobro što je i hercegbosanska županija uključena u projekt i da projekt uvođenja Zdravstvenog elektronskog kartona treba podržati jer s projektom bi se unaprijedila cjelokupna zdravstvena politika, što bi dovelo do povećanja nivoa zdravstvene zaštite kao i poboljšanja razine standarda kvalitete u procesu pružanja usluga pacijentima u Hercegbosanskoj županiji.
Resorno ministarstvo je spremno učestvovati u navedenom projektu i obvezalo se da će dostaviti tražene dokumente koji su neophodni za apliciranje.