Ruska tvrtka GAZPROM-NEFT nakon što je održala prezentaciju naftno-geoloških istraživanja u Vladi Hercegbosanske županije održala je prezentaciju o istraživanju i eksploataciji nafte na području Hercegbosanske županije u svih šest općina na području županije. Ministarstvo gospodarstva već je uputilo dopis općinama od kojih se traži mišljenje – suglasnost za prihvaćanje prijedloga za dodjelu koncesije za istraživanje i eksploataciju nafte na području Hercegbosanske županije. Ukoliko dobije suglasnost od općina i nakon što se završi pravna procedura, tvrtka bi odmah započela i prva istraživanja.

Naftno-geološka istraživanja trajala bi oko pet godina, a GAZPROM-NEFT uložio bi oko 15 milijuna KM. Ako rezultati istraživanja budu pozitivni pristupit će se eksploataciji nafte u što će tvrtka uložiti dodatna financijska sredstva u iznosu od 600 milijuna dolara.
Prezentaciji u općinama na području Hercegbosanske županije nazočili su predstavnici općina, a u ime tvrtke Željko Kirin direktor predstavništva Naftne industrije Srbije u Moskvi, koja se nalazi u sastavu GAZPROM-NEFT-a, Julij Masijanski zamjenik generalnog direktora i dr. Ivan Dulić stručni suradnik za regionalne i inozemne poslove.