Ministarstvo gospodarstva Hercegbosanske županije u petak 16. ožujka organizira okrugli stol pod nazivom „Najbolje prakse rukovođenja aerodromima“ u okviru projekta “Jačanje i umrežavanje malih aerodroma na Jadranskom području” – A3-NET koji će se održati u Livnu.

Okrugli stol je namijenjen svim zainteresiranim aeroklubovima i donositeljima odluka, ali i drugim zainteresiranim stranama. Cilj okruglog stola je, pored prezentacije lokalnog i regionalnog stanja u sportskom zrakoplovstvu, također upoznati sudionike sa samim projektom A3-NET i aktualnim trendovima u sportskom zrakoplovstvu, te održivosti malih aerodroma, zatim s problematikom u suradnji lokalnih vlasti i korisnika aerodroma, kao i mogućnostima suradnje među sportskim aerodromima u regiji i zrakoplovnim organizacijama uz prezentacije dobrih praksi. Okrugli stol će biti prilika za stvaranje čvršćih veza kako s domaćim tako i s prekograničnim kolegama te razmjenu iskustava.

Okrugli stol će se održati u Livnu dana 16.03.2012. godine (petak) u PTC Forum, Splitska b.b. Livno s početkom u 10 sati.

Nekoliko informacija o projektu:

Projekt je odobren iz IPA Adriatic fonda, a na projektu sudjeluje 5 partnera (Općina Bovec kao vodeći partner, Grad Rab, Ministarstvo gospodarstva HBŽ, Vazduhoplovni Savez Srbije i Općina Nikšić). Projekt A3-NET ima za cilj unaprijediti relativno slabu povezanost i dostupnost Balkanskih zemalja. U modernom društvu povezanost je preduvjet za ekonomsku konkurentnost, socijalnu i regionalnu koheziju i kulturni razvitak. U regiji postoji nekoliko manjih aerodroma, koji nemaju redovite avionske linije. Premda služe u svrhu turističkog prometa, njihova primarna funkcija je da osiguraju infrastrukturu za zaštitu i spašavanje, a u drugu ruku također mogu zadovoljiti potrebe sportske avijacije. Detaljnije informacije se mogu pronaći na službenoj web stranici projekta: www.a3-net.info