Danas, 28. prosinca 2018. godine u zgradi Vlade Hercegbosanske županije u Livnu Ministarstvo graditeljstva, obnove, prostornog uređenja i zaštite okoliša Hercegbosanske županije upriličilo je potpisivanje ugovora s ekološkim udrugama s područja Hercegbosanske županije koje su zadovoljile kriterije Javnog poziva za prijavu projekata ekoloških udruga za sufinanciranje iz Proračuna Hercegbosanske županije .

Vlada je na svojoj 55. sjednici održanoj 20. prosinca 2018. godine donijela Odluku o usvajanju Programa raspodjele sredstava iz Proračuna Hercegbosanske županije za sufinanciranje projekata ekoloških udruga za 2018. godinu u ukupnom iznosu od 30.000,00 KM.

Prema predloženom i usvojenom Programu ukupan iznos od 30.000,00 KM raspodijeljen je na 30 ekoloških udruga s područja Hercegbosanske županije čiji su programi usmjereni na zaštitu i očuvanje okoliša.

U ime Ministarstva graditeljstva, obnove, prostornog uređenja i zaštite okoliša  Hercegbosanske županije predstavnicima udruga obratio se ministar, Hikmet Hodžić govoreći o značaju provođenja aktivnosti ekoloških udruga, posebno u pravcu razvoja svijesti kod građana te o sudjelovanju Ministarstva u sufinanciranju projekata ekoloških udruga. Nakon obraćanja ministra, uslijedilo je potpisivanje ugovora s predstavnicima ekoloških udruga.