Poštovani učitelji/ce, nastavnici/e, profesori/ce,

čestitam vam 5. listopad Svjetski dan učitelja i izražavam zahvalnost i poštovanje što predano i  strpljivo prenosite školske i životne spoznaja našoj djeci. Upravo vi radite jedan od najodgovornijih i najzahtjevnijih poslova koji traži puno ljubavi i tako izravno dajete doprinos cilju kojemu svi težimo-društvu znanja.

Vaša plemenita zadaća danas je i dodatno usložnjena potrebom prenošenja znanja prilagođenih izazovima budućnosti. Svjesni vaše nemjerljive uloge u odgojno-obrazovnom procesu i vaše kreativnosti uvjeren sam da zajedničkim radom možemo stvarati  „škole budućnosti“ i u punom kapacitetu vratiti učiteljima status u društvu koji zaslužuju.

Budite kao i do sada ustrajni u radu sa svojim učenicima, razvijajte i potičite njihovu kreativnost kako bi se ona u budućnosti pretočila u vrijednosti korisne društvu u cjelini.

I kada ističete, često s pravom, kako se vaš rad primjereno ne vrednuje, uvjeravam vas da ste iznimno važan stup društva kojemu svaka politika i društvo mora osigurati zasluženo mjesto.

U ime Ministarstva znanosti, prosvjete kulture i športa HBŽ-e i u svoje osobno ime upućujem vam iskrene čestitke.