Danas je ministar znanosti, prosvjete, kulture i športa Hercegbosanske županije Petar Galić primio predstavnicu UNICEF-a u Bosni i Hercegovini Florence Bauer.

Razlog posjeta je provedba programa „Povećajmo mogućnosti djeci u Bosni i Hercegovini za rano učenje“, koje ministarstvo u suradnji s općinama Livno i Tomislavgrad provodi u našoj županiji.

Vrijednost projekta iznosi 66.220,00 KM od kojih će UNICEF financirati 52.000,00 KM, a ministarstvo i ove dvije općine 14.220,00 KM.

Cilj projekta je povećati pristup programima organiziranog učenja u ranom djetinjstvu prije polaska u osnovnu školu, unaprjeđenje kvalitete predškolskog odgoja i obrazovanja i poboljšanje fizičkog, socio-emocionalnog i kognitivnog razvoja i razvoja govora kod djece u dobi od 4-6 godina.

Jedan od glavnih uvjeta ovoga projekta je da 10 % od ukopno 500 djece u dobi od 4-6 godina, čine djeca s poteškoćama u razvoju ili djeca pripadnici romske populacije.
Iz tog razloga za provedbu ovoga programa odabrane su i suglasne općine Livno i Tomislavgrad jer zajedno ispunjavaju navedene uvjete.

Ovaj jednogodišnji program, koji je predviđen u trajanju od listopada 2013. godine pa do travnja 2014. godine, planiran je kao poludnevni program koji bi se održavao 5 dana u tjednu.