Ministar znanosti, prosvjete, kulture i športa Hercegbosanske županije, Petar Galić primio je danas u svome uredu rukovodstvo Neovisnog sindikata djelatnika srednjih škola Hercegbosanske županije: Ladislava Kutlešu, Slobodana Radoša i Matu Vrdoljaka.

Na sastanku se razgovaralo o dosadašnjoj suradnji i dijalogu resornog Ministarstva i predstavnika ovog Neovisnog sindikata pri čemu je izražena potreba da se suradnja i dijalog nastave i u istoj mjeri i u idućem mandatnom razdoblju.

Dogovoreno je da će nakon dostavljanja relevantnih informacija od strane računovodstava svih srednjih škola, resorno Ministarstvo u suradnji s Ministarstvom financija Hercegbosanske županije, a sve u skladu s dinamikom punjenja Proračuna za 2015. godinu, biti utvrđen način i intenzitet isplate zaostataka razlike putnih troškova za razdoblje 2010.-2013. godina. Ministar Galić je upoznao članove sindikata o Povjerenstvu koje će resorno Ministarstvo uskoro formirati. Temeljna zadaća Povjerenstva će biti kontrola dokumenata o prebivalištu i izdanim pisanim izjavama koje se odnose na aktualno mjesto prebivališta, a sve u cilju isplate putnih troškova onima kojima ta naknada i pripada.

Razgovaralo se i o novom prijedlogu obračuna mentorstva za maturalne radove.  Dogovoreno da će sve srednje škole Hercegbosanske županije dostaviti svoje prijedloge, koji bi se na jednom od sljedećih sastanaka predstavnika resornog Ministarstva i članova Neovisnog sindikata djelatnika srednjih škola Hercegbosanske županije usuglasili u formi Zaključka koje bi potom resorno Ministarstvo i usvojilo.

Ministar Galić je informirao članove sindikata o dosadašnjim aktivnostima Ministarstva glede formiranja Zavoda za odgoj i obrazovanje, izrade pedagoških standarda i normativa za srednje škole, aktivnostima na izmjeni i dopuni Zakona o srednjem obrazovanju, kao i uvođenju novih struka u srednje strukovne škole za sljedeću školsku 2015.-2016. godinu, čime bi se kvaliteta obrazovanja svih srednjih škola u Hercegbosanskoj županiji podigla na veću razinu i uskladila s postojećim tržištem rada.