Ministar znanosti, prosvjete, kulture i športa Hercegbosanske županije Petar Galić danas je u Velikoj sali zgrade Vlade upriličio svečani prijam za gradski harmonikaški orkestar „HKUD Dinara“ Livno, koji je protekloga mjeseca na 39. Međunarodnom harmonikaškom festivalu u Puli ostvario vrhunske rezultate.

Tom prigodom ministar Galić je ugostio predsjednicu „HKUD Dinara“ Livno Božicu Bralo, dirigenta Mladena Jelovića i harmonikaše koji su na ovome Festivalu osvojili 1. mjesto u svojoj kategoriji te 3. mjesto u ukopnome poretku.

Koliki je značaj postignutog rezultata govori i činjenica da je na njemu sudjelovalo 12 orkestara u tri kategorije iz pet zemalja, Hrvatske, Slovačke, Finske, Slovenije, Srbije i BiH, čime ovaj rezultat predstavlja vrhunski uspjeh za ovakav mali, amaterski harmonikaški orkestar.

Razlog prijama članova „HKUD Dinara“ Livno nije samo izvrstan rezultat postignut na ovome Festivalu, nego i zbog niza drugih rezultata koji su ostvarili na brojnim drugim poznatim natjecanjima i smotrama folklora.

„Izuzetna mi je čast primiti ovako uspješno društvo pa Vam se ovom prilikom želim zahvaliti što rezultatima koje postižete, kako na domaćim tako i međunarodnim natjecanjima, predstavljate svoj grad Livno pa i Županiju u najboljem svjetlu“ kazao je ministar Galić i dodao kako je Vlada Hercegbosanske županije prepoznala ovaj uspjeh pa ih je iz toga razlog nagradila prigodnom novčanom naknadom.