Vlada Hercegbosanske županije obavještava zainteresirane predlagače projektnih ideja s područja Hercegbosanske županije da je objavljen   Javni poziv za podnošenje prijedloga u okviru Projekta „Via Dinarica: Platforma za održivi razvoj turizma i lokalni ekonomski rast”:

Podrška poboljšanju usluga u oblasti avanturističkog, rekreativnog i turizma u prirodi duž Bijele staze Via Dinarice

Javni poziv za podnošenje prijedloga projekata će podržati poboljšanje usluga i aktivnosti iz oblasti avanturističkog, rekreativnog i turizma u prirodi duž Bijele staze Via Dinarice, te time doprinijeti sveukupnom razvoju Via Dinarice kao turističke destinacije, unapređujući turističku ponudu i čineći privlačnijim lokalitete koji se baziraju na turističkim aktivnostima karakterističnim za ta područja.

U skladu sa zemljopisnim  prioritetima – što je, u ovom slučaju, Bijela staza Via Dinarice, javni poziv za podnošenje prijedloga projekata je otvoren za kvalificirane podnositelje prijava iz sljedećih prioritetnih područja (općina) Hercegbosanske županije:

  • Općina Tomislavgrad;
  • Općina Livno;
  • Općina Bosansko Grahovo.

1. Podnositelji prijava moraju biti registrirani i aktivni u/na prioritetnim zemljopisnim područjima navedenim u odjeljku 1.2 ovih Smjernica za podnositelje prijava. Ukupno raspoloživa financijska sredstva po ovom Javnom pozivu za cijelo područje BiH iznose 30.000 KM, pri čemu će se sredstva na osnovu konkurentskog procesa dodijeliti za realizaciju minimalno 5 prvorangiranih prijedloga projekata u iznosu od maksimalno 6.000 KM po pojedinačnom prijedlogu projekta. Prijedlozi projekata u okviru ovog javnog poziva moraju ispunjavati sljedeće zahtjeve:

–  financijski doprinos projektnog fonda Via Dinarice po pojedinačnoj prijavi neće prelaziti 6.000 KM;

–  sufinanciranje od strane prijavitelja koji podnosi prijedlog projekta minimalno 10 % od ukupne vrijednosti prijedloga projekta kojeg podnosi aplikant (imajući u vidu gore spomenuti maksimalni iznos koji osigurava Projekat Via Dinarica).

Podnositelji prijava koji imaju pravo prijaviti se na ovaj poziv su: udruge/udruženja, organizacije i klubovi registrirani duž Bijele staze Via Dinarice, čija je osnovna djelatnost razvoj i/ili promocija turizma i privatna poduzeća registrirana duž Bijele staze Via Dinarice, koja su aktivna u oblasti turizma (tour operatori, turističke agencije).

Također, podnositelji prijedloga projekata trebaju imati na umu da ukupno trajanje projekata može biti najduže 2,5 mjeseca i provedba mora biti okončana do 30. prosinca 2015. godine. Krajnji rok za podnošenje prijedloga projekata je 28.09.2015. godine do 17:00 sati.

Za sve dodatne informacije i pomoć pri prijavi projekata,  zainteresirani iz Hercegbosanskoj županije mogu se javiti na Ured Predsjednika Vlade, kontakt osobama Ivani Mišković i Zdravku Markov, na broj telefona 200-161 ili na službene e-mailove: ivana.miskovic@vladahbz.com i zdravko.markov@vladahbz.com .

Proširena projektna dokumentacija se može preuzeti na linku: http://procurement-notices.undp.org/view_notice.cfm?notice_id=25287