petar 1

Na sjednici Upravnog vijeća Studentskog centra Sveučilišta u Mostaru održanoj u petak, 26. kolovoza 2016. godine, razmatrana je financijska situacija Centra s posebnim naglaskom na potraživanja prema određenim županijama.

S obzirom da uskoro počinje nova akademska godina te se Studentski centar Sveučilišta u Mostaru uvelike sprema za prijem novih generacija kao i starih studenata uz pružanje najboljih mogućih uvjeta smještaja i prehrane u cijeloj BiH, zbog neodgovornosti pojedinih županija otežan je rad ove ustanove od javnog značaja.

Sukladno navedenom na sjednici donesena je sljedeća odluka:

Hercegbosanska, Hercegovačko-neretvanska, Srednjobosanska, Sarajevska, Tuzlanska, Posavska te Zeničko-dobojska županija, kao i Republika Srpska i Distrikt Brčko izvršile su sve svoje obveze, te će studenti iz navedenih administrativnih regija moći useliti u dom od 1. do 15. rujna 2016. godine po cijeni od 156,00 konvertibilnih maraka.

Studenti koji dolaze iz županija koje nisu gore navedene i koje nisu izmirile svoje obveze prema Centru, mogu useliti u istom razdoblju, dakle od 1. do 15. rujna s tim što će plaćati punu cijenu smještaja, ističe se u priopćenju Uprave Studentskog centra Sveučilišta u Mostaru.

U povodu ove Odluke Upravnog vijeća Studentskog centra Sveučilišta u Mostaru ministar znanosti, prosvjete, kulture i športa u Vladi Hercegbosanske županije prof. Petar Galić je rekao: „Ministarstvo kojem sam na čelu skupa s Vladom Hercegbosanske županije i u danas otežanim financijskim uvjetima stalno podupire, ne samo na ovaj način, studente iz Hercegbosanske županije. Tako ćemo raditi i ubuduće, jer visokoobrazovani ljudi su temelj razvitka i unaprjeđenja zajednice i društva. Mi ćemo konstantno pratiti potrebe naših studenata na Sveučilištu u Mostaru. Danas iz Hercegbosanske županije na Sveučilištu u Mostaru studira blizu 1000 studenata i među njima, to ističem s ponosom, ima izvrsnih na svim fakultetima Sveučilišta u Mostaru.“