Od jutros helikopter Oružanih snaga BiH gasi požar na Troglavu dijelu Dinare iznad sela Gubina u Livanjskoj općini. Aktivni požar proteže se na dužini od 20 km, a drugi helikopter koji je trebao stići iz Banja Luke za gašenje požara nije doletio zbog nevremena u Banja Luci. Čim vremenske prilike to dopuste helikopter će se uključiti u gašenje požara na ovom dijelu Hercegbosanske županije. Helikopter Oružanih snaga BiH sinoć je imao 9 preleta u gašenju požara na Dinari.

Krizni stožer koji koordinira aktivnosti na gašenju požara u Hercegbosanskoj županiji dao je prioritet požaru na Dinari i Troglavu zbog miniranih dijelova područja Dinare i sprječavanju širenja požara u visoku šumu.

U gašenje požara na Dinari i na graničnom području Bosanskog Grahova i Glamoča na Staretini uključeni su djelatnici svih šumarija Hercegbosanskih šuma, Livanjskog vatrogasnog društva, navijačka skupina NK Troglav „Konjica“, GSS Hercegbosanske županije, lovci i mještani sela u donjem dijelu Livanjskog polja.

Prije nekoliko dana ponovo je upućen zahtjev za korištenje kanadera iz Republike Hrvatske. Dosad nije stigao nikakav odgovor i na ovaj zahtjev mada se požar proširio iz Republike Hrvatske na ovaj dio Hercegbosanske županije prije petnaestak dana.