Federalna uprava za robne rezerve, koja je pokrenula program sufinanciranja jesenske sjetve pšenice na području šest županija u Federaciji BiH,  uputila je danas dopis u kojem obavještava resorna ministarstva da zbog nedovoljne zainteresiranosti gospodarskih subjekata program na žalost nije moguće realizirati.
Kako je navedeno u dopisu,  Federalna uprava za robne rezerve raspisala je javni natječaj za nabavu sjemenske pšenice, goriva i mineralnog gnojiva za realiziranje projekta sufinanciranja jesenske sjetve pšenice u šest županije u FBiH.
„Sa žaljenjem konstatiram da raspisani natječaj nije uspio zbog nedovoljne zainteresiranosti gospodarskih subjekata za ovaj projekt. 2a dva Lota imali smo po jednu valjanu ponudu (nedovoljno), a za dva Lota i pored prijavljene minimalno tri ponude iste nisu bile dostavljene u skladu sa propisima Zakona o javnim nabavama.Zbog blizine optimalnih sjetvenih rokova, u konzultacijama s predstavnicima Vlade Federacije Bosne i Hercegovine, Federalna direkcija robnih rezervi je odustala od novog raspisivanja tendera za nabave jer bi repromaterijal mogli dostaviti prema poljoprivrednim proizvođačima tek u studenom 201 l.godine. Stroga procedura Zakona o javnim nabavkama onemogućava nas da žurno djelujemo i to je temeljni razlog odustajanja od daljnje procedure.
Nadamo se da će sljedeća godina biti puno uspješnija i da će zainteresiranost gospodarskih subjekata za sudjelovanje u programu biti puno veća“- navodi se u dopisu Tonče Bavrke, direktora Federalne uprave za robne rezerve.