Ministar rada, zdravstva, socijalne skrbi i prognanih dr. Darko Horvat održao je danas sastanak s predsjednikom općinskog Crvenog križa Stipom Vidovićem, ravnateljicom Zavoda za javno zdravstvo dr. Dijanom Mamić, djelatnikom službe za transfuziju krvi županijske bolnice „fra Mihovil Sučić“ Nenadom Bakovićem i predstavnicima sportsko-rekreativnih udruga s područja županije o provođenju zajedničkih aktivnosti kako bi se povećao broj darovatelja krvi na području cijele županije.
Na sastanku se razgovaralo i o pravima koje bi darovatelji krvi mogli ostvariti kroz svoju humanitarnu aktivnost, poput prava da se dobrovoljnim darovateljima krvi, koji su u radnom odnosu, prilikom darivanja krvi osigura slobodan dan. Razgovaralo se i o vrednovanju darivanja krvi u široj društvenoj zajednici i potrebi animiranja mladih da se uključe u ovakve humanitarne akcije. Dogovoreno je da se resorno ministarstvo uključi u sponzoriranje druženja darovatelja krvi i edukacije koje je potrebno provoditi kako bi se povećao broj darovatelja.
Ministar Horvat se u ime ministarstva zdravstva zahvalio svim darovateljima krvi, osobito moto klubu Vukovi čiji su članovu u više navrata darivali krv županijskoj bolnici „Fra Mihovil Sučić“.