Dragi učenici, kolege učitelji, ravnatelji, stručni suradnici, poštovani roditelji!
Danas počinje nova školska godina i škole će oživjeti dječjim žamorom i školskim zvonom.

Posebno toplu dobrodošlicu želim prvašićima koji će po prvi put sjesti u školske klupe. Vama dragi prvaši želim da škola bude mjesto radosti i igre, u kojoj ćete uz znanje pronaći i nova prijateljstva.

Svim drugim učenicima želim da kreativnošću, uzajamnom potporom jedni drugima i kontinuiranim radom ostvarite najbolje rezultate i time postanete stupovi budućega, vjerujem, boljeg društva.

Djelatnicima u školstvu upućujem zahvalnost na profesionalnom i predanom radu jer obavljaju časnu dužnost obrazovanja i odgoja koji su zalog za budućnost novih generacija.

Roditelji su sasvim sigurno uložili puno napora u pripremi učenika za novu školsku godinu, a Ministarstvo je ove godine za učenike prvog razreda i socijalno ugrožene učenike osiguralo besplatne udžbenike i time, nadam se, bar malo pomoglo u ovom teškom i neizvjesnom vremenu.

Sebi za cilj postavio sam jasnu zadaću, raditi na osiguravanju kvalitetnijih uvjeta u našem obrazovnom sustavu i u tom smjeru očekujem i priželjkujem kvalitetne prijedloge kako nastavnog osoblja, tako i učenika i njihovih roditelja istaknuo je ministar znanosti, prosvjete, kulture i športa Hercegbosanske županije, Petar Galić te još jednom izrazio dobrodošlicu učenicima u školske klupe i što uspješniju novu školsku godinu.