Dragi učenici, nastavnici, ravnatelji i roditelji, školska godina 2015./2016. počinje prvim školskim zvonom u ponedjeljak 7. rujna 2015. godine.

S velikom radošću, u svoje osobno i u ime Ministarstva znanosti, prosvjete, kulture i športa Hercegbosanske županije posebno toplu dobrodošlicu upućujem učenicima prvih razreda osnovnih škola u Hercegbosanskoj županiji. Najmlađe učenike dočekajmo vedri, nasmijani, pokažimo im toplinu i osigurajmo napredak.

Svim učenicima osnovnih i srednjih škola u našoj županiji kao i djeci u predškolskim ustanovama neka nova školska godina bude godina mladalačke radosti, uspjeha u svjetlu težnji ka najboljim pojedinačnim rezultatima. Samo znanje može biti vjetar u leđa napretku. Uložite, dragi učenici, puno truda i vremena kako biste postali čvrste spone društva, koje će počivati sutra na vašim sposobnostima, znanju i motivaciji. Poštujte svoje nastavnike, a zauzvrat tražite od njih najbolje i najkvalitetnije znanje.

Uspjeh učenika ovisi u mnogome i od kvalitetnog rada nastavnog osoblja škola, a mi imamo izvrsne nastavnike. Poštovani profesori, nastavnici, učitelji, stručni suradnici  i odgajatelji kao i ostalo osoblje škola, vaša kreativnost, odvažnost i iznad svega svakodnevni rad s učenicima ključ su uspjeha. Vaše znanje, strpljivost, trud i predanost iskoristit će naši učenici kako bi sutra mogli odgovoriti zahtjevima koji se nalaze u njihovoj budućnosti. Sretno u ovoj ozbiljnoj i važnoj zadaći za sve vas.

Resorno ministarstvo jeste i biti će vaša trajna potpora, zato i ove godine nastavlja s praksom dodjele besplatnih udžbenika za učenike prvog razreda osnovne škole i za socijalno ugrožene kategorije učenika od 2. do 4. razreda osnovne škole, te nastavljamo sa sufinanciranjem prijevoza učenika srednjih škola, a nadamo se kako ćemo u budućnosti moći još više.

Na kraju pozivam sve vozače na oprez kako bi i sami doprinijeli sigurnosti prometa u našoj županiji, a time našoj djeci omogućili siguran put od kuće do škole i povratak u svoje domove.

Radujemo se vašem uspjehu, vi ste naša budućnost.

Sretan vam svima početak i tijek nove školske 2015./2016. godine.