Ove godine, na području Bosne i Hercegovine provodi se globalna akcija čišćenja planeta od ilegalnih deponija smeća pod nazivom „Let’s Do It – očistimo zemlju za 1 dan“. Udruženje građana „RUKE“ iz Sarajeva, pod pokroviteljstvom federalnog Ministarstva okoliša i turizma, dana 9. rujna 2012. godine provest će sinkroniziranu akciju čišćenja na području cijele Bosne i Hercegovine.
Ekološku akciju provode volonteri iz cijele Bosne i Hercegovine.

Na području Hercegbosanske županije ovu akciju koordinira Ministarstvo graditeljstva, obnove, prostornog uređenja i zaštite okoliša zajedno sa općinama, komunalnim službama i udrugama građana.

Ovim putem Ministarstvo graditeljstva, obnove, prostornog uređenja i zaštite okoliša poziva sve građane, udruženja i ostale interesne skupine da svojim sudjelovanjem u akciji „Let’s Do It – očistimo zemlju za 1 dan“ daju svoj doprinos za čišći i zdraviji okoliš na dobrobit svih nas i budućih generacija.

Ukoliko i Vi želite biti dio ove velike akcije, javite se na letsdoitbih2012@gmail.com ili na www.facebook.com/groups/letsdoitbosnia/