sustarNa poziv ministara obrazovanja županija Hercegbosanske, Zapadnohercegovačke, Posavske, Srednjobosanske i predstavnika Hercegovačko-neretvanske Županije, u dvodnevnu službenu posjetu Bosni i Hercegovini, 5. i 6. svibnja, dolazi ministar znanosti, obrazovanja i športa u Vladi Republike Hrvatske, dr.sc Predrag Šustar.

Prema predviđenom protokolu, prvog dana posjete ministar Šustar će u Mostaru održati radni sastanak ministricama Katicom Čerkez i Ružicom Mikulić, te s ministrima Petrom Galićem i Marijom Pejićem. Na sastanku će biti riječi o daljnjem usklađivanju obrazovnog sustava u navedenim županijama s obrazovnim sustavom Republike Hrvatske, kao i o stručnoj pomoći pri uspostavi međužupanijskog Zavoda za odgoj i obrazovanje.

Nakon toga, ministar Šustar će održati sastanak s rektoricom Sveučilišta u Mostaru, dr. sc. Ljerkom Ostojić, nakon čega će posjetiti Filozofski fakultet Sveučilišta u Mostaru, gdje je predviđeno prigodno obraćanje i razgovor sa studentima. Zatim će ministar Šustar posjetiti Studentski centar Sveučilišta u Mostaru, Sveučilišnu bolnicu u Mostaru i Medicinski fakultet. Prvi dan posjetu će zaključiti razgovorom s don Željkom Majićem, generalnim vikarom Mostarsko-duvanjske biskupije.

Na poziv načelnika općine Tomislavgrad, Ivana Vukadina, drugi dan službene posjete Bosni i Hercegovini ministar Šustar provest će u Tomislavgradu. Prema protokolu, posjeta općini Tomislavgrad započinje prijemom kod načelnika, Ivana Vukadina, nakon čega je previđena zajednička posjeta školi djece s poteškoćama u razvoju Centar „Nova Nada“ u Kovačima. Ministar Šustar posjetit će i uredništvo katoličkog list Naša ognjišta, Osnovnu školu Ivana Mažuranića i kompleks športskog centra HNK Tomislav u Tomislavgradu, gdje će i završiti prvu službenu posjetu Bosni i Hercegovini.

Prema protokolu izjava za medije predviđena je u 10 i 30 u Centru „Nova Nada“ u Kovačim.