IMG_8646 Danas je u prostorijama Ministarstva znanosti, prosvjete, kulture i športa Hercegbosanske županije, ministar Petar Galić potpisao ugovore sa sedam (7) redovitih studenata diplomskog i dodiplomskog studija koji su dobili stipendiju Ministarstva za akademsku 2015./2016. godinu.

Ministarstvo je Odlukom, donesenom 15. veljače 2016. godine, utvrdilo deficitarne visokoškolske studije, broj korisnika i visinu studentske stipendije za 2015./2016. godinu, te potom raspisalo natječaj za dodjelu stipendija redovitim studentima diplomskih i dodiplomskih studija s područja Hercegbosanske županije.

Po ovoj Odluci deficitarni visokoškolski studiji u Hercegbosanskoj županiji su studij matematike i fizike. Utvrđena mjesečna visina IMG_8647stipendije iznosi 150,00 KM i ovaj iznos bit će isplaćen nagrađenim studentima u deset (10) jednakih rata.

Ministarstvo znanosti, prosvjete, kulture i športa već godinama stipendira visokoškolske studije s ciljem osiguravanja deficitarnih zanimanja na području Hercegbosanske županije.

Ministar Galić je stipendiranim studentima poželio puno uspjeha, te izrazio nadu da će ove stipendije pružiti dodatni poticaj u budućem akademskom školovanju.