Na današnjoj sjednici Vlada je usvojila Odluku o davanju suglasnosti na Program utroška sredstava iz tekućih transfera „Potpora zdravstvenim institucijama, utvrđenog rebalansom Proračuna Hercegbosanske županije u iznosu od 292.000, 00 KM, od čega je najveći dio sredstava u iznosu od 200.000,00 KM namijenjen županijskoj bolnici „Fra Mihovil Sučić“ za rješavanje problema nedostatka kadrova. Preostali dio sredstava bit će raspoređen zdravstvenim ustanovama na području županije za poboljšanje kvalitete zdravstvenih usluga, nabavu opreme i obnovu postojećih objekata.

Usvojena je i Odluka o odobravanju Ministarstvu gospodarstva Hercegbosanske županije da aplicira na Prvi poziv za dodjelu bespovratnih sredstava iz programa IPA Adriatic –prekogranična suradnja.Također, usvojena je Odluka o odobravanju Ministarstvu gospodarstva za apliciranje na Drugi poziv za dodjelu bespovratnih sredstava iz Sout East Europe Fonda u okviru programa Mehanizam za poticanje inovacije u Jugoistočnoj Europi.

Vlada je razmatrala i usvojila plan rada Ministarstva znanosti, prosvjete, kulture i športa i MUP-a. Usvojene su i sljedeće odluke: Odluka o davanju suglasnosti za imenovanje Pere Vile za ravnatelja Srednje škole „Kupres“ iz Kupesa, Odluka o odobravanju financijskih sredstava u iznosu od 70.000 KM za potrebe Uprave za ceste Hercegbosanske županije, a Odluka davanju suglasnosti na imenovanje ravnatelja Gimnazije iz Tomislavgrada odgođena je iz proceduralnih razloga za sljedeću sjednicu Vlade. Razmatranje Odluke o osnivanju Povjerenstva za praćenje rasta cijena, u skladu sa Zakonom o kontroli cijena FBIH, Vlada je također odgodila za sljedeću sjednicu.