Danas je održana 119. sjednica Vlade Hercegbosanske županije na kojoj je Vlada usvojila Odluku o mjerama neposredne kontrole cijena i marži određenih proizvoda i cijena usluga od interesa za Hercegbosansku županiju. Odluka o mjerama neposredne kontrole cijena i marži određenih proizvoda i cijena usluga od interesa za Hercegbosansku županiju donesena je početkom godine.

U nadležnosti županije su sve vrste kruha i žitarica (osim peciva i posebnih pekarskih proizvoda ) tjestenine, pasterizirano, homogenizirano i sterilno mlijeko, sve vrste svježeg mesa i ribe, proizvodi grafičke industrije, cijene lokalnih novina, prijevoz putnika između dvije ili više općina iste županije, jezerski i riječni promet i usluge u oblasti obrazovanja i zdravstva.

Vlada je razmatrala izvješće o radu za prošlu godinu Uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove, Uprave za inspekcije poslove i Ministarstva znanosti, prosvjete, kulture i športa.

Razmatran je i Program rada za 2011. godinu Uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove Hercegbosanske županije i Uprave za inspekcijske poslove Hercegbosanske županije.

Razmatranje točaka pod rednim brojem 2 i 8 odgođeno je za sljedeću sjednicu Vlade Hercegbosanske županije.