Dragi budući srednjoškolci,

završetkom obrazovanja u osnovnoj školi donosite važnu životnu odluku o izboru srednje škole, odnosno vašeg budućeg zanimanja.

Ministarstvo znanosti, prosvjete, kulture i športa HBŽ, putem ove objave Vam omogućava pravovremeno upoznavanje sa svim bitnim informacijama koje se odnose na upise u srednje škole, za školsku godinu 2022./2023.

1. Broj razrednih odjela i učenika prema vrstama programa i škola, način upisa, te ostale uvjete i postupke za upis učenika u srednje škole za školsku godinu 2022./2023., pronađite na linku :

 Odluka o upisu učenika u srednje škole za školsku godinu 2022./2023.

2. Elemente i kriterije za izbor kandidata za upis u srednje škole u Hercegbosanskoj županiji, možete pronaći na linku u nastavku:

 Odluka o elementima i kriterijima za izbor kandidata za upis u srednje škole u HBŽ

3. Odluku o dopuni Odluke o elementima i kriterijima za izbor kandidata za upis u srednje škole u Hercegbosanskoj županiji možete pronaći na linku u nastavku:

Odluka o dopuni Odluke o elementima i kriterijima za izbor kandidata za upis u srednje škole u Hercegbosanskoj županiji

NAPOMENA:

Po prvi put evidencija o prijavama učenika za upis vodi se elektroničkim putem za srednje škole na području Hercegbosanske županije te se prijave za upis u srednje škole primaju elektroničkim putem.

Bitne informacije o upisima možete pratiti i na web stranici:

https://upisi.sum.ba/

Ministarstvo je u suradnji sa SUMIT-om izradilo uputstvo online prijava za upis, kojeg možete pronaći na sljedećem linku:

Youtube link :

https://www.youtube.com/watch?v=YBCfYv_Xxbc

 

 

S poštovanjem.

MINISTRICA

Gordana Nakić