Danas je u Domu zdravlja u Tomislavgradu svečano pušten u rad pokretni mamograf namijenjen za rano otkivanje i preventivne preglede žena u sklopu projekta – Rano otkrivanje karcinoma dojke. Pokretni mamograf će nakon realiziranja projekta otkrivanja i prevencije karcinoma dojke na području tomislavgradske općine biti premješten u drugih Dom zdravlja na području županije, kako bi projektom bio obuhvaćen što veći broj žena na području Hercegbosanske županije.

Ukupna vrijednost mamografa je oko 101.000 KM. Sredstava za kupnju mamografa prikupljena su dijelom u humanitarnim aktivnostima Udruženja žena oboljelih od karcinoma dojke, a Vlada Hercegbosanske županije i županijski Zavod za zdravstveno osiguranje za kupnju mamografa izdvojili su 50.000 KM.

Svečanom puštanju u rad mamografa, među ostalim, nazoči su predsjednik Vlade Hercegbosanske županije dr. Nediljko Rimac, ministri u Vladi, predsjednik Skupštine Hercegbosanske županije Drago Stanić, direktorica Federalnog fonda za zdravstveno osiguranje Novka Agić, kooridnator projekta dr. Ivan Cikojević i direktor Zavoda za zdravstveno osiguranje Ivan Krstanović