Fotografija preuzeta s https://www.livno-online.com/

U dvorani Narodnog sveučilišta u Livnu jučer je održana svečana dodjela novčanih donacija udrugama s prostora Hercegbosanske županije kojoj je prethodio humanitarno sportsko-glazbeni događaj “Šampioni srca” održan u kolovozu ove godine, na stadionu NK Troglav u Livnu. Sredstva u iznosu od 85.000 KM prikupljena su na spomenutom događaju, a Vlada Hercegbosanske županije na 56. sjednici donijela je Odluku i odobrila financijska sredstva u iznosu od 10.000 KM u svrhu potpore održavanju humanitarnog nogometno-glazbenog spektakla, prijateljska utakmica  „Livno i prijatelji“ –„Humane zvijezde“.

Svečanoj dodjeli uz ostale goste, nazočili su i predsjednik Vlade Hercegbosanske županije Ivan Vukadin, gradonačelnik Grada Livna dr. Darko Čondrić, zamjenica predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne  Hercegovine Borjana Krišto te organizatori samog događaja Zlatko Dalić i Jure Krstanović koji su i uručili novčane čekove.

Fotografija preuzeta s https://www.livno-online.com/

Za udrugu roditelja djece s posebnim potrebama “Put u život” iz Livna, Duhovno-humanitarnu udrugu “Kap ljubavi” iz Tomislavgrada i za obnovu Hrvatskog doma Stjepan Radić u Šujici prikupljeno je po 25.000 KM. U sklopu humanitarne akcije podijeljena su sredstva ostalim udrugama: Udruzi osoba oboljelih od šećerne bolesti KRUG 2.000 KM, Udruzi roditelja s posebnim potrebama Krijesnica iz Kupresa , Udruzi don Juraj Gospodnetić iz Bosanskog Grahova i Udruzi roditelja djece s poteškoćama u razvoju “Naša djeca” iz Glamoča po 1.000 KM. Dio sredstava, u iznosu od 5.000 KM, dodijeljeno je i domaćinu događaja, Nogometnom klubu Troglav 1918.

Svečanu dodjelu novčanih donacija svojim nastupom uveličali su učenici osnovne glazbene škole Franjo S. Vilhar i livanjski glazbenik Marko Omazić.