Svetim misnim slavljem u crkvi Sv. Petra i Pavla na Gorici u Livnu danas je svečano obilježena 30. obljetnica Specijalne jedinice policije Livno nakon koje su brojna izaslanstva udruga iz Domovinskog rata i predstavnika svih razina vlasti položila vijence kod spomen obilježja sv. Mihovila ispred zgrade Ministarstva unutarnjih poslova u Livnu.

Prigodnim riječima nazočnima su se obratili predsjednik Vlade Hercegbosanske županije Ivan Vukadin, ministar unutarnjih poslova u Vladi Hercegbosanske županije Marijo Lovrić, gradonačelnik grada Livna Darko Čondrić, predsjednik Federacije Bosne i Hercegovine Marinko Čavara, izaslanica HNS-a BiH Borjana Krišto i ratni zapovjednik Specijalne policije Jure Granić.

– Čovjek u svom životu ima posebnih trenutaka kada iskazuje neke posebne emocije. To su trenutci kada se međusobno prožimaju ponos, radost, zahvala, ali donekle i sjeta i tuga. Uvijek je do emocije ponosa potreban nekakav trnoviti put. Takav put ste vi prošli, a mi danas u slobodi ubiremo plodove vašeg rada i djelovanja kroz Domovinski rat – poručio je ministar Lovrić.

Dodao je kako je zadaća svih onih koji su bili svjedoci događanja iz 90-ih godina prošlog stoljeća na mlađe generacije prenositi istinu i povijesne činjenice iz tih vremena.

– Baštinjenje uloge specijalne policije iz Domovinskog rata mora se nastaviti i kroz današnju specijalnu policiju MUP-a Hercegbosanske županije koja od svibnja mjeseca ove godine, što s ponosom ističem, nosi stari naziv specijalna policija – kazao je Lovrić.

Program je nastavljen u restoranu Rustikana u Podhumu gdje je predstavljena spomenica „Domovini vjerni“.

Foto: FENA