img_0460Danas, 26. listopada 2016. godine u prostorijama Vlade Hercegbosanske županije u Livnu održana je prezentacija Projekta „Karta uporabne vrijednosti poljoprivrednog zemljišta na području Hercegbosanske županije – III faza općina Kupres“.

Prezentaciji su bili nazočni ministar Poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva u Vladi Hercegbosanske županije, Ivica Brešić sa svojim suradnicima, predstavnik općine Kupres, dekanica Agronomskog i prehrambeno-tehnološkog fakulteta iz Mostara doc.dr. Danijela Petrović, te predstavnici tima stručnjaka koji su radili na projektu.

Prof. dr. sc. Radica Ćorić govorila je o samom projektu, te da su korištene najnovije metode iz oblasti analize i obrade pedoloških podataka. Spomenuta Karta temeljni je dokument za planiranje razvoja i prostornog uređenja općine Kupres. Pedološkom analizom i obradom zemljišnih površina poljoprivrednici dolaze u mogućnost da prvi put koriste suvremene i adekvatne agro-tehničke mjere s naglaskom potrebne uporabe mineralnih gnojiva i drugih  sredstava u cilju znatnog povećanja proizvodnje na poljoprivrednim zemljištima.