svjetska bankaPredsjednik Vlade Hercegbosanske županije, Draško Dalić, ministrica pravosuđa i uprave, Mirjana Stojsavljević-Petraković i ministar financija, Stipan Šarac održali su radne sastanke s predstavnicima Svjetske banke koje je predvodio Zahid Hasnain, vođa misije i stručnjak za javni sektor.

Na odvojenim sastancima predsjednik Vlade i ministri u Vladi upoznali su prisutne predstavnike Svjetske banke s načinom i radom kao i nadležnostima Vlade Hercegbosanske županije, proračunom za 2016. godinu i proračunskim korisnicima, te s aktivnostima koje se poduzimaju u skladu s Reformskom agendom i Akcijskim planom, s posebnim naglaskom na oblast unapređenja reforme javnog sektora.

Tijekom sastanaka razmatrana je izrada srednjoroIMG_9449čnog pristupa upravljanja u javnom sektoru u Hercegbosanskoj županiji, uključujući financijske okvire, trenutne i dugoročne potrebe za reformama upravljanja ljudskim resursima, kao i poboljšanju pružanja usluga u administraciji.

Predstavnici Svjetske banke istakli su kako ovaj projekt rade u suradnji s MMF – om te imaju za cilj analizirati trenutno stanje u BiH i na osnovu istoga izraditi dokument preporuka usmjerenih u pravcu prevladavanja uočenih poteškoća i nedostataka.

Prema riječima predsjednik Vlade, Draška Dalića, Vlada Hercegbosanske županije će nastaviti suradnju sa Svjetskom bankom u cilju poboljšanja životnog standarda ljudi i osiguranju ekonomskog rasta.

IMG_9447