Danas u Tomislavgradu na prigodnoj svečanosti  položen kamen temeljac za izgradnju tvornice renomirane švicarske poslovne grupacije SCHILLER.  Projekt ERGOSANA d.o.o. u Tomislavgradu otvoriti će nova radna mjesta i doprinijeti  početku razvoja medicinske industrije u regiji.

Na prigodnoj svečanosti uz investitore Alfreda Schillera predsjednika i vlasnika Schiller Grupe, Marka Gadžu potpredsjednika globalnog upravljanja proizvodima SCHILLER AG i direktora Ergosana d.o.o , nazočio je predsjednik Vlade Hercegbosanske županije Ivan Vukadin, veleposlanik Švicarske u Bosni i Hercegovini Daniel Hunn, Ivan Buntić načelnik općine Tomislavgrad, prof.dr Ante  Obad kardiolog i direktor Poliklinike dr. Obad i profesor na Sveučilištu u Splitu.

Pogon će biti specijaliziran za proizvodnju medicinskih uređaja, pridonoseći tako razvoju industrijskih kapaciteta, a što je osobito rijetkost, specijalizirane medicinske industrije u našoj regiji. Ovo je također najava novih, radnih mjesta, koja će privući mlade ljude željne znanja i napredovanja da ostanu u svom kraju.

Predsjednik Vlade Hercegbosanske županije Ivan Vukadin  izrazio je zadovoljstvo što je vlasnik ove renomirane tvrtke odlučio se za ovakvu vrijednu  investiciju, te zahvalio se na tomu što je odabrao Hercegbosansku županiju i općinu Tomislavgrad,  koje su  otvorene za investitore i ulaganja, u cilju jačanja gospodarstva i otvaranja radnih mjesta. Vlada Hercegbosanske županije stoji na raspolaganju svim potencijalnim investitorima i učinit će sve u okviru svojih mogućnosti u cilju gospodarskog razvoja, većeg ulaganja, otvaranja novih radnih mjesta  i privlačenja mladih da ostanu u ovim krajevima.

Ovo je velik korak ne samo za općinu Tomislavgrad, Hercegbosansku županiju nego i državu Bosnu i Hercegovinu i biti će putokaz nekim drugim investitorima da pokušaju kroz svoje investicije poboljšati kvalitetu života na ovim područjima.

Na nama koji vodimo Hercegbosansku županiju i lokalne zajednice na području županije je da stvorimo preduvjete kako bi nas strani investitori prepoznali i kako bi bilo što više ulaganja, to je zadatak svih odgovornih ljudi koji rade na dobrobiti naše županije, Vlade Hercegbosanske županije, načelnika i gradonačelnika ali i općenito Bosne i Hercegovine, kazao je predsjednik Vlade Hercegbosanske županije Ivan Vukadin.

Nazočnima se obratio i vlasnik Schiller Grupe Alfred Schiller i uz ostalo kazao kako izgradnja i puštanje u rad Schiller Tomislavgrad predstavlja još jedan važan korak u povijesti Schiller grupacije. Schiller Tomislavgrad radit će na razvoju i proizvodnji uređaja za opterećajnu tzv. stres elektrokardiografiju. Ovi uređaji se distribuiraju diljem svijeta. Schiller grupacija s ukupno 1400 zaposlenika već dugi niz godina uspješno posluje na svim kontinentima svijeta. Istočna Europa je od 1992. godine jedno od naših najvažnijih tržišta.

Ovim korakom, SCHILLER pokazuje svoje povjerenje u potencijal Hercegbosanske županije i šire regije, dok lokalna zajednica  iščekuje početak proizvodnje i nove prilike koje će ona donijeti.