image-afdb306985b64ab60f2b0640a96642e3b04ea39e57519fcd0fca77accaaf30ce-VSrednju strukovnu školu „Silvija Strahimira Kranjčevića” u Livnu jučer su posjetili predsjednik Vlade Hercegbosanske županije, Draško Dalić i predstavnici UNDP-a Dino Kabiljagić i Nebojša Jovičić. Prostorije škole obišli su u pratnji direktora škole Saše Grabovca. Povod posjete je planirano uvođenje novog smjera poljoprivredno-prehrambenog tehničara u spomenutoj školi koji se uklapa u Strategiju razvoja Hercegbosanske županije kao i u projekte koje UNDP provodi i realizira u svim općinama županije.

„Na prijedlog predsjednika Vlade, Draška Dalića posjetili smo školu. Moram priznati da sam veoma impresioniran kako škola sa skromnim financijskim mogućnostima pravi dobre rezultate, odnosno da su uvjeti rada jako prilagođeni potrebama učenika. Nakon sastanka više sam nego siguran da će se UNDP uključiti u ovaj projekt uvođenja smjera poljoprivredno-prehrambenog tehničara”, rekao je Dino Kabiljagić iz UNDP-a.hh

„S obzirom na potrebe ovog prostora kao i obrazovanja te vrste siguran sam da treba podržati jednu takvu aktivnost i obrazovati ljude koji će se baviti poljoprivredom jednom od strateških grana koja je vezana za naš prostor”, rekao je predsjednik Vlade, Draško Dalić te dodao da će Vlada Hercegbosanske županije i ministarstvo znanosti, prosvjete, kulture i športa podržati planirano uvođenje smjera kako bi se s početkom jeseni startalo s nastavom novog smjera.

U nadi da će se suradnja Srednje škole, Vlade i UNDP-a nastaviti, direktor škole Saša Grabovac kazao je da je u sklopu novog smjera planirana i praktična obuka u jednom ili dva staklenika u kojima bi se uzgajale neke vrste agrokultura.

Prema riječima direktora Saše Grabovca nakon dobivenih znanja krenulo bi se prema krajnjem cilju i iznajmljivanju jednog dijela Livanjskog polja za uzgoj veće količine kultura nakon čega bismo u konačnici imali pučku kuhinju za 10-ak socijalno ugroženih livanjskih obitelji. „Na taj način učenici i djelatnici srednje strukovne škole „Silvija Strahimira Kranjčevića” osigurali bi jedan obrok dnevno tim obiteljima kako bi se odužili zajednici iz koje dolaze“, naglasio je ravnatelj ove škole Saša Grabovac.