Ministarstvo znanosti, prosvjete, kulture i športa Hercegbosanske županije objavilo je dva Javna poziva za predlaganje projekata i programa u oblasti kulture i športa za 2024. godinu.

Podsjetimo, na 07. sjednici Vlade Hercegbosanske županije na  prijedlog Ministarstva znanosti, prosvjete kulture i športa Hercegbosanske županije usvojene su  Odluke o davanju suglasnosti na program utroška sredstava iz tekućih potpora za šport i kulturu za 2024. godinu. Sredstva izdvojena za ovaj dio su 400 000 KM za šport i 300 000 KM za kulturu.

Ovim Javnim pozivima  utvrđuju se javne potrebe za koje se osiguravaju sredstva iz Proračuna Hercegbosanske županije, a to su prije svega djelatnosti, poslovi, programi, manifestacije, akcije i projekti u oblastima kulture i športa koja su od značaja za Hercegbosansku županiju.

Ministarstvo će na temelju prispjelih prijava, ocjena, uvjeta i kriterija ovih Poziva dodijeliti sredstva tekućih transfera utvrđenih Proračunom Hercegbosanske županije.

Pozive za predlaganje projekata i programa u oblastima  športa za 2024. godinu i kulturu 2024.godinu kao i prijavne obrasce možete preuzeti u rubrici Javni pozivi OVDJE

Rok za prijavu prijedloga programa i projekata iz oblasti športa i kulture  je  2. srpnja 2024. godine u 16:00 sati.