IMG_9059Sveučilište u Mostaru u suradnji s resornim Ministarstvom znanosti, prosvjete, kulture i športa Hercegbosanske županije danas je u prostorijama sportske dvorane Srednje strukovne škole Silvija Strahimira Kranjčevića u Livnu održalo 16. po redu smotru sveučilišta za buduće studente.

Smotra koja se već tradicionalno održava u Livnu ima za cilj da se učenici završnih razreda svih srednjih škola pobliže upoznaju sa sveučilišnim programom i uvjetima upisa na određene smjerove, samim Sveučilištem, fakultetom, Akademijom likovnih umjetnosti, Studentskom centrom i Studenskim zborom.

Ovu dobro posjećenu smotru otvorio je prigodnim riječima ministar znanosti, prosvjete, kulture i športa u Vladi Hercegbosanske županije, Petar Galić, koji je kazao kako trenutno na Sveučilištu u Mostaru studira 961 student s područja Hercegbosanske županije.
Nakon pozdravnih riječi ministra Galića prisutnima se obratio i pomoćnik rektorice za nastavu i studente mostarskog Sveučilišta, prof. dr. Vojo Višekruna, koji je tom prilikom rekao kako je zadaća ovih smotri sadašnjim maturantima, a potencijalnim studentima dati što veći broj informacija kako bi im olakšali izbor i riješili dilemu koje imaju u odabiru studija i budućeg zanimanja. Dodao je i kako Sveučilište u Mostaru ove godine uvodi 5 novih studija za kojima se ukazala velika potreba i to studije elektrotehnike, cestovnog prometa, kriminalistike, komparativne književnosti i stomatologije.
IMG_9055 IMG_9056IMG_9052