livnoVlada Hercegbosanske županije obavještava zainteresirane da je Federalno Ministarstvo za pitanja boraca i invalida Obrambeno – oslobodilačkog – Domovinskog  rata raspisalo Javni poziv za financiranje projekata i programa:

1. Za podnošenje zahtjeva za ostvarivanje prava na dodjelu sredstava za pomoć u liječenju branilaca/branitelja iz Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2016. godinu iz oblasti branilačko/braniteljsko-invalidske zaštite.
2. Tekući transfer neprofitnim organizacijama-  udruge proistekle iz posljednjeg obrambeno oslobodilačkog-domovinskog rata.
3. Sufinanciranje programa/projekata za obilježavanje značajnih datuma, događaja i osoba iz razdoblja  Obrambeno-oslobodilačkog/Domovinskog rata.
4. Za podnošenje zahtjeva i programa za sufinanciranje izgradnje spomen obilježja, uređenja mezarja i grobalja.
5. Za podnošenje zahtjeva za ostvarivanje prava na dodjelu sredstava za sufinanciranje troškova sahrana i dženaza pripadnika branilačkih-braniteljskih populacija iz Proračuna Federacije BiH za 2016. godinu.
6. Tekući transfer pojedincima – Transfer za pomoć u zapošljavanju boračkih kategorija putem boračkih –braniteljskih zadruga,“ utvrđenog Proračunom Federacije Bosne i Hercegovine za 2016. godinu.

Dodatne informacije o tome tko ima pravo sudjelovanja, kriteriji i  način prijave, ostali uvjeti i  sadržaj prijave za Javni poziv mogu se preuzeti na web stranici ministarstva www.fmbi.gov.ba  u rubrici Javni pozivi i obrasci.