ministarstvo-civilnih-poslova-bosne-i-hercegovineVlada Hercegbosanske županije obavještava sve zainteresirane da je Ministarstvo civilnih poslova Bosne i Hercegovine objavilo Javni poziv za dodjelu sredstava tekućeg granta „Sufinanciranje sportskih manifestacija“ za 2016. godinu.
Sredstva tekućeg granta “Sufinanciranje sportskih manifestacija” za 2016. godinu su ograničena i iznose 900.000 konvertibilnih maraka.

Od ukupnog iznosa sredstava, Olimpijskom komitetu Bosne i Hercegovine, Paraolimpijskom komitetu Bosne i Hercegovine, Sportskim savezima na razini Bosne i Hercegovine i entiteta i Sportskim savezima invalidnih osoba na razini Bosne i Hercegovine i entiteta dodijeliti će se sredstva u iznosu od 500.000 KM. Sportskim klubovima u Bosni i Hercegovini i drugim organizacijama čija je djelatnost isključivo oblast sporta dodijeliti će se u iznosu od 400.000 KM.

Podnositelj zahtjeva može podnijeti zahtjev za programe i projekte sufinanciranja sportskih manifestacija za 2016. godinu u minimalnoj vrijednosti od 1.000 KM i maksimalne vrijednosti do 70.000 KM.
Dodatne informacije o pravu sudjelovanja, kriterijima i načinu prijave uz ostale uvijete i sadržaj prijave na Javni poziv mogu se preuzeti na web stranici Ministarstva civilnih poslova Bosne i Hercegovine http://www.mcp.gov.ba ili OVDJE.