(+387) 034 / 203-708   |    (+387) 034 / 200-902   |    info@vladahbz.com

U proteklome tjednu upriličen program obilježavanja 27. obljetnice osnutka HVO HB i 14. obljetnice 1. pješačke pukovnije OS BiH

Tijekom jučerašnjeg dana održana  je završna svečanost obilježavanja 27. obljetnice Hrvatskog vijeća obrane i 14. obljetnice utemeljenja 1. pješačke pukovnije Oružanih snaga BiH. Nakon središnjeg događanja u vojarni „Mato Lučić Maturica“ u Kiseljaku, program je navečer završen u Mostaru.

U Katedrali Marije Majke Crkve služena je sveta misa za poginule i umrle branitelje, a potom su položeni vijenci na središnjem spomen obilježju ispred Hrvatskog doma herceg Stjepana Kosače. Vijence je položilo izaslanstvo Hrvatskog narodnog sabora na čelu s predsjednikom dr. Draganom Čovićem, izaslanstvo ratnih zapovjednika HVO-a i izaslanstvo Oružanih snaga BiH. Uz dužnosnike svih razina vlasti u BiH,  završnoj svečanosti nazočio je i predsjednik Vlade Hercegbosanske županije Ivan Jozić.

Svoju potporu u organizaciji  pružile su krovne braniteljske udruge i organizacije, udruge HVO-a, kao i koordinacija udruga HVO-a ŽSB, HBŽ, ZHŽ i Posavske županije. Potvrđeno je to  njihovim sudjelovanjem, kao i mnogobrojnom prisutnošću umirovljenih generala i visokih časnika, ratnih zapovjednika, vojnika, dočasnika i časnika HVO-a, tijekom održavanja ovogodišnjeg obilježavanja značajnih obljetnica, a koje je kroz nekoliko dana dostojanstveno upriličeno u Tomislavgradu, Orašju, Sarajevu, Kiseljaku i Mostaru.

About Author

Connect with Me: